Projecten » Waterschap Reest & Wieden

 

Slim en veilig wagenpark voor Waterschap Reest & Wieden

 

Waterschap Reest & Wieden heeft de verjonging van het wagenpark aangegrepen om de servicevoertuigen verder te ontwikkelen. Uitgangspunten vormden optimale ergonomie en maximale veiligheid voor de medewerkers. Langs deze parameters zijn samen met Isfordink Olst nieuwe servicevoertuigen ontwikkeld.
 
De buitendienst medewerkers zijn dagelijks onderweg met de nieuwe Volkswagens Caddy en Caddy Maxi. De auto’s zijn geleverd door Volkswagen-dealer Pouw Automotive in Zwolle en worden onder andere gebruikt om monsters te nemen in de beheerde wateren. “Een belangrijke eis is dat de medewerkers snel en makkelijk hun materialen en gereedschappen kunnen pakken”, vertelt Johan Snippe, wagenparkbeheerder bij Waterschap Reest & Wieden.
 
“Daarnaast is het heel belangrijk dat onze mensen veilig hun werk kunnen doen. Ook als ze op drukke verkeerslocaties langs de weg actief zijn. Om de veiligheid van onze medewerkers te waarborgen, zochten we naar duidelijke signaleringsverlichting.”
 
Met deze wensenlijst is Isfordink bedrijfswageninrichting aan de slag gegaan. Het bedrijf uit het Overijsselse Olst is al meer dan 30 jaar gespecialiseerd in het inrichten van servicevoertuigen. Het resultaat is een serie servicevoertuigen die voldoen aan alle eisen van het waterschap.
 
Veiligheid gewaarborgd
 
De auto’s zijn onder meer voorzien van praktische inrichting met schuifladen en een koelkast om de monsters te koelen, waarbij de locatie is afgestemd met de gebruikers, beluchting van de laadruimte en andere specialistische apparatuur. De veiligheid van de medewerkers is gewaarborgd door het monteren van LED-signaleringsverlichting.

 


“De signalering van Whelen voldoet aan de laatste ECE R65-wetgeving en geven een niet te missen lichtsignaal”, vertelt Patrick Peters van Isfordink Olst. “Voor maximale veiligheid hebben we naast de dakunit zowel aan de voor- als achterzijde extra flitsers geplaatst. LED-technologie zorgt bovendien voor een lange levensduur en minimaal stroomverbruik.”
 
Duurzaam ondernemen
 
Aanvullend op de eisenlijst van het waterschap heeft Isfordink Olst ook nog invulling gegeven aan het streven naar duurzaam ondernemen. “We werken uitsluitend met inrichtingen uit 100% aluminium van het Duitse kwaliteitsmerk Aluca. De keuze voor lichtgewicht aluminium heeft een gunstige invloed op het brandstofverbruik en de onderhoudskosten.”
 
Na de eerste praktijkervaring met de nieuwe servicevoertuigen is wagenparkbeheerder Johan Snippe zeer tevreden over de voertuigen. Om effectief te kunnen zijn bij de muskusratbestrijding is in overleg met Volkswagen-dealer Pouw gekozen voor een aantal Caddy’s met vierwielaandrijving voor maximale grip en meer bodemvrijheid in het terrein.
 
“De auto’s voldoen perfect aan de eisen vanuit de praktijk. Een mooi resultaat van de oplossingsgerichte samenwerking met Pouw en met Isfordink. Dat ook duurzaamheid nog extra tot uitdrukking komt, is een mooie bonus.”

 

 

 

 

Isfordink.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie. Sluiten