Certificaat "veilige inrichting" in ontvangst genomen door Aluca!

01-10-2012

Gedragscode veilige bedrijfswageninrichting start 1 oktober.

 
Afgelopen dinsdag is het officiële startsein voor het Certificaat Veilige Bedrijfswageninrichting gegeven op de IAA in Hannover. Het Certificaat is een initiatief van bedrijfswageninrichtingfabrikanten onder auspiciën van RAI Vereniging. Doel is het veiliger maken van mobiele werkplekken.
 
Collectieve bijdrage verkeersveiligheid en veilig werken 
Het Certificaat Veilige Bedrijfswageninrichting garandeert de voertuigeigenaar en de bestuurder van het servicevoertuig een mobiele werkplek volgens de hoogste veiligheidsstandaard. Naast veiligheid speelt het certificaat ook in op de ARBO-eisen ten aanzien van de werkplek van chauffeurs van bedrijfswagens. 
 
Aluca is één van de zes fabrikanten wie bevoegd is om het Certificaat Veilige Bedrijfswageninrichting uit te reiken!
 
Criteria om in aanmerking te komen voor het certificaat 
Om in aanmerking te komen voor het certificaat moet worden voldaan aan twee criteria. Als eerste de aankoop van een bedrijfswageninrichting met bewezen crashbestendigheid. Aansluitend moet de montage van de bedrijfswageninrichting plaatsvinden volgens de voorschriften van de fabrikant en worden uitgevoerd bij een (door de fabrikant) erkende inbouwspecialist. De inbouwer kan vervolgens op wens van de voertuigeigenaar het Certificaat Veilige Bedrijfswageninrichting aanvragen. 
 
Het certificaat wordt verstrekt door de fabrikant, nadat de kwaliteit van de inbouw is beoordeeld op basis van een fysieke inspectie of fotomateriaal, inclusief verificatie van de toegepaste inrichting. Bij een goede beoordeling ontvangt de voertuigeigenaar het Certificaat Veilige Bedrijfswageninrichting. Het betreft een document op naam met daarop vermeld de unieke meldcode van het voertuig. Het certificaat gaat vergezeld van een reliëfsticker voor plaatsing op de inrichting en van een RAI Vereniging Safety Card met aanvullende veiligheidsaanbevelingen.

 

Isfordink.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie. Sluiten