‘We wilden een duurzame inrichting, maar wisten niet hoe’

22-11-2018

Met twee nieuwe servicewagens op komst vond het jubilerende Van Niel Installatietechniek het tijd om afscheid te nemen van de verouderde houten inrichting. Directeur Norbert van Niel werd getipt over Isfordink Olst bedrijfswageninrichting. Inmiddels rijden de CV-onderhoudsmonteurs tot volle tevredenheid met een 100% aluminium inrichting.

 

Norbert van Niel is de derde generatie binnen het familiebedrijf dat bestaat sinds 1958. “We vieren dit jaar ons 60-jarig bestaan. Heel bijzonder. Hoewel ons bedrijf een hele historie heeft, zijn we absoluut bezig met de thema’s van nu. Woningen meer klimaatneutraal maken met warmtepompen en andere technieken bijvoorbeeld.”

 

Met de komst van twee nieuwe Renault Trafic’s kon de zorg voor de aarde en het streven naar duurzaamheid ook zichtbaar worden gemaakt bij het wagenpark. “Ik wist waaraan de nieuwe inrichting moest voldoen: duurzaam, sterk en lichtgewicht. Verder leefden vooral veel vragen. Zowel de monteurs als ik hadden geen idee wat allemaal mogelijk is.”

 

Samen met Patrick Peters, adviseur van Isfordink Olst, werden de exacte wensen in kaart gebracht. “Patrick stelde veel vragen en vertelde aan de hand van onze antwoorden en wensen wat er mogelijk was.” De uitkomsten werden door Patrick vertaald in drie concepten. “Het was erg prettig dat die concepten vergezeld gingen van foto’s van vergelijkbare inrichtingen. Zo kregen we meteen een concreet beeld.” 

 

In overleg met de berijders werd één concept geselecteerd voor beide servicewagens en in het 3D-tekenprogramma uitgewerkt. De basis is een systeem Aluca inrichting uit 100% aluminium, waarbij één kast 180 graden is gedraaid. “De monteur kan na het openen van de schuifdeur direct bij zijn gereedschap. Erg praktisch.” 

 

“Onze jongens zijn tevreden. De bus is belangrijk voor ze, dus dat moet goed voor elkaar zijn”, benadrukt directeur Norbert van Niel. “Ook de professionele uitstraling naar klanten is absoluut positief. De lichtgewicht inrichting zorgt voor een lager totaalgewicht, wat weer brandstof- en onderhoudskosten scheelt. Dankzij de garantietermijn van 8 jaar kunnen we de inrichtingen overbouwen naar de volgende servicewagen. Dit is ook zeker een groot voordeel.”

 

 

 

Isfordink.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie. Sluiten