VB-FullAir 2C

VB-FullAir 2C biedt volledige luchtvering voor de achteras (voor auto’s geïntroduceerd na 2006). Bij de VB-FullAir 2C zijn er 2 hoogteregelaars geplaatst, één bij elk wiel vandaar de benaming 2C. Met dit systeem van VB-Airsuspension wordt het probleem met de vering op de achteras opgelost.

 

 

Voordelen van volledige luchtvering

Constante rijhoogte

 

De elektronische regeling zorgt dat, onafhankelijk van de beladingtoestand, het voertuig altijd de door Isfordink Olst ingestelde rijhoogte behoudt. Bij maximale belading zal de achterkant niet gaan ‘hangen’. De constante rijhoogte zorgt ook voor een lager brandstofverbruik.

 

Optimale veiligheid bij remmen

 

Om ervoor te zorgen dat de remdruk overeenkomt met de beladingstoestand van het voertuig, wordt er (indien het voertuig een ALR heeft) een ALR-unit ingebouwd die afhankelijk van de luchtdruk in de balgen de juiste remdruk afregelt.

 

Regelbare laadvloerhoogte

 

Standaard wordt het luchtveersysteem uitgerust met een niveauschakelaar. Deze schakelaar biedt de mogelijkheid om (als de handrem is aangetrokken) de hoogte van de achterzijde van het voertuig te verhogen of te verlagen. Zo wordt het laden en lossen of het aan- en afkoppelen van een oplegger vereenvoudigd.

 

Betere wegligging

 

Het monteren van een luchtveersysteem verlangd vrijwel altijd een aanpassing aan de schokdempers. VB-Airsuspension levert bij ieder luchtveersysteem de juiste set dempers zodat het voertuig een betere wegligging krijgt en koersvaster wordt. Door de verbeterde wegligging zal de bandenslijtage afnemen.

 

Betere stabiliteit

 

Door de unieke constructie van VB-Airsuspension heeft elk luchtveersysteem een geïntegreerde stabilisator. Hierdoor neemt de stabiliteit van het voertuig toe. Dit draagt zeer positief bij aan het veiligheidsgevoel van de chauffeur.

 

Meer comfort

 

Een luchtveersysteem ‘filtert’ de oneffenheden uit het wegdek, waardoor er minder trillingen aan de inzittenden wordt overgedragen. Dit draagt bij een het comfort voor de inzittenden, die (lange) reizen als minder vermoeiend gaan ervaren. Mede daarom stappen steeds meer autofabrikanten over op luchtvering.

 

Wilt u meer informatie over de VB-FullAir 2C ? Neem contact op met onze adviseur.
 

 

Isfordink.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie. Sluiten